God Valentinsdag

Til deg med ønske om et liv fyllt av kjerlighet
Til deg med ønske om et liv fyllt av kjerlighet

Så er den her igjen da,- den store kjerlighetsdagen. Og hvorfor skulle jeg bry meg om det? –  jeg lever jo ikke i et parforhold.
Jeg har valgt å leve som jeg gjør, men for mange som lever på samme måte som meg, og som ikke ønsker det,  er denne dagen tung, – en dag til å kjenne på sorg og savn.  Lete etter feil hos seg selv og dyrke sin ufullstendighet.

Valentinsdagen  – eller alle hjerters dag,  er dagen for å feire både romantikk og kjerlighet og derfor vil jeg at vi alle skal gjøre den til en gledens dag.  Selv om romantikken mangler,  har vi alle mulighet til å feire kjærligheten.
Jeg vil lage en fest og feire min kjærlighet, – kjenne ordentlig etter i hjertet mitt og hente frem alt jeg elsker, men som, som  oftest bare får nyte en slags bevisstløs oppmerksomhet fra min side.
  • Jeg vil feire kjærligheten til selve livet, at jeg får være med på denne fantastiske reisen det er å leve. At det går mot vår, naturen våkner og alt får en ny start.  At sola varmer og at lyset kommer tilbake.
  • Jeg vil feire kjærligheten til mine barn, – den største kjærligheten av  dem alle.
    Til jentene som vekket meg på morsdagen og hadde laget noen nydelige kort med innskripsjoner som rørte meg til tårer. Kjærligheten til  disse unike flotte menneskene  jeg har fått den store gleden av å være mammaen til. Som gir meg ufattelig masse kunnskap om og innsikt i det å være ung, det å være menneske, det å ha drømmer, det å høre til og  det å være annerledes.  Som gir meg dønn ærlige tilbakemeldinger og faktisk gjennom sin tilstedeværelse gir meg større selvinnsikt.
  • Jeg vil feire kjærligheten til arbeidet mitt, til alle mennesker jeg gjennom det kommer i kontakt med og alt jeg får lære. Til alle som på underfundig vis dukker opp i livet mitt og gir meg det jeg trenger når jeg trenger det.
  • Jeg vil feire kjærligheten til meg selv. At jeg er et kreativt og skapende menneske. At eg har mot til å gjøre det jeg har lyst til å gjøre. At jeg har styrke nok til å hente nyttig kunnskap ut av motgang. At kroppen min har evne til håndtere alle mulige slags påvirkninger og reparere eventuelle skader den blir påført. At jeg er full av kjærlighet og takknemlighet.

EN VIDUNDERLIG KJÆRLIGHETSFYLT VALENTINSDAG TIL DERE ALLE

Hvis du har lyst til å lese videre, har jeg i det påfølgende tatt med en tekst  jeg fant et eller annet sted for lenge siden. Den har nok rørt ved noe hos meg – noen av mine grunnleggende verdier kanskje. Muligens kan den gi mening til fler på en dag som denne.
Teksten skal være  skrevet av en indianerleder ved navn:  Oriah Mountain Dreamer

Han sier som følger:

Det interesserer meg ikke hva slags arbeide du har. Jeg vil vite om du våger å drømme om å møte ditt hjertes lengsel.

Det interesserer meg ikke hvor gammel du er. Jeg vil vite om du vil risikere å dumme deg ut for kjerligetens skyld, for din drøm, for det eventyret det er å være i live.

Det interesserer meg ikke hvilke planeter som står i kvaderatur til din måne. Jeg vil vite om du har berørt kjernen i din egen sorg, om du har blitt åpnet av livets mange svik, eller om du kan bære sorgen, min eller din, uten å prøve å lege den.

Jeg vil vite om du kan være i gleden, min eller din egen. Om du kan danse vilt og la ekstasen fylle deg til fingerspissene og helt ut i tærne uten å be oss om å være forsiktige, om å være realistiske, om å huske begrensningene ved det å være menneske.

Det interesserer meg ikke om den historien du forteller er sann. Jeg vil vite om du kan skuffe en annen for å være tro mot deg selv, om du kan bære beskyldningene om svik og ikke svike din egen sjel, om du kan være troløs og derfor troverdig.

Jeg vil vite om du kan se skjønnheten, selv år den ikke er vakker, hver eneste dag, og om du kan søke kilden i ditt eget liv i dens nærvær.

Jeg vil vite om du kan leve med nederlag, dine eller mine, og alikevel stå ved bredden av innsjøen og rope til den sølvblanke fullmånen – JA

Det interesserer meg ikke hvor du bor, eller hvor mye penger du har. Jeg vil vite om du kan stå opp etter en natt i sorg og fortvilelse, dødstrett og med verkende lemmer, og gjøre det som må gjøres for at barna skal få næring.

Det interesserer meg ikke hvem du kjenner, eller hvordan du kom hit. Jeg vil vite om du kan stå midt i ilden sammen med meg uten å vike.

Det interesserer meg ikke hvor eller med hvem du har studert. Jeg vil vite hva som holder deg oppe – innenfra – når alt annet faller bort.

Jeg vil vite om du kan være alene med deg selv, og om du virkelig liker ditt eget selskap i øyeblikkene av tomhet.

Satte dette i gang noen refleksjoner hos deg også ?

5 kommentarer om “God Valentinsdag

  1. For et fantastisk flott innlegg, May! Skikkelig bra skrevet og en tankevekker også til oss som ikke har valgt å leve alene. Håper du har hatt en koselig dag og kveld 🙂

  2. Jeg datt innom bloggen din fordi jeg søkte etter nettopp denne teksten, av Oriah. Er dette hele teksten/diktet?

    Forresten, veldig fine gensere og tunikaer du har strikket 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s