Ei flott helg over

Da er jeg hjemme etter ei flott helg.  Bryllup er stas.  Burde kunne vist dere bilde av et utrolig flott par, men valgte å legge mitt eget kamera til side, for å «snylte» litt på de som kan dette med fotografering, og på de offisielle som sikkert blir frigjort etter hvert. Jeg har hatt en følelesmessig utladning av en annen verden. Jeg kjempet med gråten hele tiden, – når jeg så kirken, når jeg traff min kjære bror og hans barn i kirken, når jeg oppdaget at brudeparet – begge, hadde valgt sine eldste – utrolig vakre døtre til forlovere, når den fantastiske bruden – i en drøm av en brudekjole blir ført opp gulvet av sin fortryllende sønn på 11 år, når det er vakker visesang om kjerlighet, når hele Sunnmøre festilvalkor synger under vielsen – og ikke minst synger til utmasjen. Når jeg ser de to som jeg er så glad i , – stråler av lykke over endelig å ha fått hverandre, – når bruden synger at «hun vil kjenna at hun lever» under middagen  og når det er vakre innholdsrike taler fra de nermeste – og – og – og. Det er tungt å gå en hel dag å kjempe med gråten, men jammen er det deilig også, når det er av glede. Det er jammen bra at kjerligheten finnes og at den kan overvinne det det meste.

Før vi stakk avgårde, fikk jeg tatt bilder av et par ferdige prosjekter til som jeg har lyst til å vise frem.

Her ser dere Heidi i den berømte «Fritidsgarnkjolen» Strikket den faktisk til henne som julepresang, så den har vert ferdig en stund. Som dere sikkert ser, så er Heidi en rimelig slank ung dame, så størrelsen måtte jeg gjøre noe med. Hadde strikket kjolen til meg selv i forkant – i Miski – rød med sort mønster. Syntes den ble utrolig myk og deilig i det garnet og valgte å bruke det til Heidi også. Størrelsen ordnet jeg med å strikke str XS  på et halvt nummer tynnere enn anbefalt. Som dere ser, så ble den perfekt. Siden det skulle være julepresang og litt «luxux utgave», brukte jeg hvit Angora Super på mønsteret. «Leggiser» ble det også til.

Tunika i Miski
Tunika i Miski

Så ble det enda mer til Heidi. Denne genseren ble ferdig montert på forrige strikkekveld, men ble først dampet og klar rett før helgen. Strikket i M og den skulle egentlig være til meg selv, men jeg trivdes ikke med de smale skuldrene, så den ble altså til Heidi denne også. Den er strikket  fra en Anny Blatt oppskrift, og er strikket i et garn som heter Sublime. Det er ikke det nye garnet fra Sandnes (men den kan sikkert også strikkes i det), men altså et garn fra Anny Blatt.  Jeg kommer ikke til å ta dette inn som ordinert sortiment i nettbutikken, men har garn inne til et par gensere dersom noen skulle ønske å kjøpe det hos todamer.no. Du finner garnet som ordinær vare hos Knit Me Norway 

Flott Aran genser
Flott Aran genser

Så : ………..HJEEEEEEELP !!!!!!!!!

Inspirert av en duk i kunsstrikk, jeg har sett på Garnkroken, og full av iver etter å ha prøvd – og klart, noe nytt(engelsk oppskrift), tenkte jeg at jeg også måtte prøve meg på kunst strikk. – Noe jeg heller aldri har gjort før. Satte i gang med supertynt heklegarn og pinner nr 2. Valgte Symphonie Wood pinner, da jeg tenkte at det ikke ville være så lett å miste ned masker på de, for mister du en maske her, er du «lost». Jeg  Tok da ikke med i beregningen, at jeg kan være ganske «krass i vendingene» i blant, og så skjedde altså det verst tenkelige – jeg klarte å knekke pinnen.

Tragisk hendelse
Tragisk hendelse

Ble fryktelig lei meg og har lagt hele prosjektet til side – for en stund. Håper jeg får mot til å ta det frem igjen og rekke opp nødvendig antall omganger – maske for maske, for det var ganske så gøy å strikke på, og så kan det jo bli en flott interiørdetalj da.

5 kommentarer om “Ei flott helg over

 1. Heisan
  Takk for igår, det er kjempe koselig å komme på strikke kafe hos deg!
  Utrolig flott kjole/genser øverst! Og genseren under er også kjempe fin!

 2. Hvis du har duken liggende i butikken kan jeg prøve å hjelpe deg neste strikkekveld!

  Til lacestrikking bruker jeg kun metallpinner, mine favoritter er addi lace.

 3. Så mye flott du har strikket,kjempefine gensere.
  Uf, så uheldig du var som knekte pinnen,,,,jeg ser at du skulle få hjelp med duken din,ikke mist motet, det er bare å satse på nytt,,,lykke til med duken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s