Så var vi i gang med OL 2010

Og for oss Normenn, er vel dette en begivenhet av de aller største. Vi har sopt til oss haugevis med medaljer i lang lang tid, og rausheten mot atleter fra andre land, er tilsynelatende fullsendig fraværende. Kanskje godt, at de første dagene av begivenheten har blitt som de har blitt, slik at vi kan få øve oss på å glede oss litt over andres suksess også. Det tror jeg jammen vi trenger. Ble litt opprørt i går under oppsummeringen av mandagens øvelser. Aksel Lund Svindals sølv medalje og Marit Bjørgens bronse, ble nevnt i noen små bisetninger, mens guttenes og Nortugs «manglende innsats»  på 15 km fikk MEGA oppslag. Det var nettopp dette med manglende innsats som opprørte meg. Guttene har jobbet KNALLHARDT for dette i minst 4 år. Graden av suksess, skal måles i løpet av noen få minutter og i disse minuttene gir disse utøverne ALT DE HAR, og litt til. Hvis alle mennesker hadde hatt den samme evnen til å gå i kjelleren å hente ut det aller siste når det kreves, ville antagelig samfunnet ha sett betraktelig annerledes ut.

Ingen i verden skal få meg med på  at det er mangelen på innsats som er avgjørende for resultatet. Sender de varmeste lykkeønskninger til Sveitsiske, Franske, Svenske – ja, alle de flotte utøverene som yter maks innsats disse korte ukene og gir meg god underholdning mens jeg koser meg i sofakroken med strikketøyet mitt.

Hva er vel et mer «riktig» strikkeprosjekt, enn en ordentlig «TV-sport-lue» ?
Og hvem har vel ikke bitt seg merke i  luen med ”spiraler” på, under de siste vintrenes sports sendinger på NRK.
Sandnes garn har publisert et mønster på denne luen hvor den er strikket i det tykke ullgarnet Easy. (Kit nr 21 )
Jeg har her laget en litt tynnere – og kanskje noe mer eksklusiv variant, og den er også endret litt i fasongen sammenlignet med originalen.
Jeg har brukt garnet Sublime fra Anny Blatt, som består av 70% Merino ull og 30% silke.  Det er spunnet sammen av 8 tynne tråder (4×2) og får derfor en helt spesiell og flott struktur. Strikkefastheten er 20 m på 10 cm (sport weight), så denne varianten av luen, kan altså strikkes i alle garnsorter med denne standard tykkelsen.
(Det går med ca 150 m garn med denne tykkelsen)

Gøy lue til travle idretts dager

For hodemål 56-60, legg opp 108 m på pinne 3 og strikk vrangbord 2 r, 2vr i 8-10 cm.
På neste omgang, øker du en maske mellom alle de to rette (= 135 masker)

Skift til pinne 4 og strikk 1 omgang vrang. Fortsett med så med 2r, 2vr over alle maskene. Maskeantallet er nå slik, at du automatisk vil forskyve ”vrangborden” med 1 maske og dermed oppstår ”spiraleffekten” helt av seg selv.

Strikk til hele arbeidet måler  23-25 cm eller ønsket lengde og gå nå over til å strikke kun vrang, samtidig som du feller 3 ganger ved å strikke:
2vr sammen, 2 vrang ut omgangen strikk 2 omganger uten felling.
(Gjenta altså disse tre pinnene 3 ganger)
Strikk så 2 vr sammen omgangen ut, klipp av tråden, trekk den gjennom de gjenværende maskene og fest tråden godt.

Godt OL!
Kos deg med strikketøyet og gled deg over alle idrettslige gleder – uansett hvilket land den som kommer øverst på pallen kommer i fra.

4 kommentarer om “Så var vi i gang med OL 2010

  1. Se, der var du i gang igjen 🙂 Kjekt at du fikk den lille dytten, men det var ikke meningen at du skulle få dårlig samvittighet.
    Jeg synes at det alltid er like kjekt å komme inn til deg i butikken. Du tar deg alltid tid til kundene uansett hvor travelt du har det «på kontoret», og alltid med smilet på lur.
    Nå ser ikke jeg på OL, men det er merkelig med oss mennesker at det er lettere å kritisere og analysere hva som gikk galt, i stedet for å ha fokus på det positive som skjer.
    Flotte luer i begge innleggene dine, og jeg husker nå hva mer jeg skulle ha da jeg var innom butikken; nemlig Nepal. Kommer en tur innom i nærmeste fremtid. Ha en flott uke, May 🙂

  2. Tusen takk for at du deler oppskriften på denne lua. Jeg har lånt den og er nå igang med strikkingen. Linker til deg når jeg blogger om mine ferdige lue. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s