Ol lue feber hos oss også

Ol luen 2014
Ol luen 2014

Det kommer vel ikke som noen bombe at «bestselgeren»  hos oss denne uken er lyseblått garn.
Det kunne vært gøy å vite hvor mange luer som er produsert rundt om i landet, og hvor mange som har til hensikt å lage en eller flere i løpet av denne helgen.

Vi  har – sikkert på lik linje med alle andre garnbutikker – også stor etterspørsel etter mønster på den «originale» Ol-lua fra Dalegarn. Dette finnes dessverre ikke. Lua er ikke et design fra Dale, men et lisensbelagt produkt fra klesprodusenten Phenix. Dette betyr at vi heller ikke er i stand til å levere det merket som er sydd på foran.

Heldigvis, er det mange kreative sjeler der ute som har laget sine egne versjoner, og villig deler fremgangsmåten med oss andre.

Lua til venstre, har vi heklet etter en oppskrift som vi fant på FB siden strikkesida. Dersom vi ikke tar helt feil, er opprinnelsen til denne fra nettstedet ullkurven.no (håper at noen tar seg tid til å korrigere meg dersom jeg tar feil, for det er litt viktig at ære og takk skal tilkomme riktig person)
Dersom du har lyst til å benytte denne oppskriften, kan du laste den ned her:

I oppskriften står det at det benyttes Dale Baby ull i dobbel tråd, men vi har valgt å benytte Cotinga enkel tråd på vår versjon (også med to nøster og heklenål nr 4,5)

Luen til høyre, er en versjon vi har laget selv her hos oss. Den er hakket, laget av Puno i enkel tråd, med hakkekrok nr 6. (den røde kanten er heklet på til slutt)
Dersom du ønsker å forsøke deg på denne, kan du laste ned oppskriften her.

Siden vi ikke får tak i det riktige merket, og leverandøren vår er helt utsolgt for Norske flagg, måtte vi være litt kreative for å finne dekor, og det ble da hjemmelagede OL-ringer som ble løsningen. Disse kan man jo lage i originalfarger eller gull slik som vi har gjort, eller rett og slett benytte resten av det røde garnet.
Vi har beskrevet fremgangsmåten på oppskriften til den hakkede luen.

Da putter vi på bildene av våre ol-ringer på slutten, med ønske om en riktig så fin helg fylt med flotte idrettsprestasjoner og trivelig håndarbeid.

PS: Dersom du ikke allerede følger oss på vår FB-side, så ta en titt å se om det kan være noe du vil ha nytte og glede av 🙂

Heklede OL ringer i gull
Heklede OL ringer i gull
Heklede OL ringer
Heklede OL ringer

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s